GFK ConsumerScan Review - Betalingen, werking en ervaringen |2021|

GFK ConsumerScan Score:

Ervaringen

4/5

Uitbetalingen

3/5

Betrouwbaarheid

5/5

Gebruikersgemak

4/5

Totaal

4/5

Kernpunten:

Laatste update: 20 juni 2021

GFK SmartScan Review

GFK ConsumerPanel, oftwel GFK ConsumerScan, geeft je de mogelijkheid online geld te verdienen door je boodschappen in te scannen! In dit GFK ConsumerScan review bespreken we hoe je ermee kan beginnen, wat de beloningen zijn, en wat onze score is.

Wat is GFK SmartScan/ConsumerScan?

GFK is een van de grootste marktonderzoeksbedrijven ter wereld. Ze hebben reeds 80 jaar ervaringen in dataverzameling en analyse. GFK zelf werd reeds in 1934 in Duitsland opgericht als marktonderzoeksbureay en is nu actief in meer dan 100 landen.

Ja, dat was toen de Nazi’s opkwamen. Ja, dit was waarschijnlijk bedoeld als onderzoeksbureay voor hen. Maar kijk, we zijn bijna 100 jaar verder, en ze zijn hier nog.

Ook in België zijn ze alomtegenwoordig! Eerder al hebben we Online GFK besproken, wat zich meer op effectief enquêtes invullen richt.

Met GFK ConsumerPanel/ConsumerScan ben je aan iets anders toe. Het principe is het volgende:

Je scant simpelweg je boodschappen in met een speciale scanner die ze bij jou thuis komen installeren, of via een smartphone applicatie. Hierdoor verdien je punten die je kan inwisselen voor beloningen!

Met boodschappen bedoelen ze voedingswaren, verzorgingsproducten en andere huishoudproducten.

‘Waarom wil men dat in godsnaam weten?’

Wel, door de informatie van meer dan 5000 huishoudens te verzamelen en analyseren, kan GFK het aankoopgedrag van consumenten in kaart brengen. En uiteraard betalen grote bedrijven (en de overheid) hier grof geld voor.

Als je 18+ bent en in België woont kan je meteen beginnen. Uiteraard zoeken ze alleen bepaalde profielen, en die criteria zijn vrij nauw, dus de kans dat je überhaupt (pun intended) toegelaten wordt is klein.

Hoe werkt GFK SmartScan?

2: Registratie vervolledigen

3: Gestaag punten verzamelen

Hoeveel kan je verdienen met GFK SmartScan?

Zoals reeds gezegd krijg je punten door je vrijwillige  deelname aan GFK ConsumerPanel / ConsumerScan. Hoeveel punten, vraag je?

Dat is nogal uitgebreid, dus probeer even te volgen.

Elke week krijg je:

  1. Basispunten (40 tot 70): Dit is een vast aantal (afhankelijk van je gezinsgrootte) dat je krijg door correct deel te nemen.
  2. Kwaliteitspunten (100): Als je kwalitatief hebt gescand de voorbije 13 weken krijg je nog een extra bonus van 100 punten.
  3. AR Bonus (30 punten): Als je niet kan scannen door om het even wat, ben je verplicht om GFK op de hoogte te brengen zodat ze je niet storen. Je krijgt dan een soort troostprijs van 30 punten.
  4. Extra productinformatie (50 punten per product): Soms word je gecontacteerd via mail of telefoon om extra informatie te vragen over producten die je hebt ingescand. Hiervoor krijg je extra punten per product.

Dan zijn er nog maandelijkse punten te verzamelen:

  • Maandsteekproef (50 punten per product): Als je altijd correct hebt gescand de voorbije maand, heb je kans om wat extra punten te verdienen door middel van een willekeurige steekproef.
  • Getrouwheidspunten: Spreekt nogal voor zich, als je meedoet aan GFK ConsumerScan krijg je na X aantal maanden Y aantal punten.

Na 4 maanden deelname

300 punten

Na 6 maanden deelname

500 punten

Na 9 maanden deelname

750 punten

Na 12 maanden deelname

1000 punten

Na 18 maanden deelname

1250 punten

Na 24 maanden deelname

1500 punten

Elk jaar na meer dan 24 maanden deelname

1500 punten

Dan zijn er nog de extra vragenlijsten:

Af en toe krijg je een uitnodiging tot een enquête (wat verklaart waarom GFK ConsumerScan op deze site terecht is gekomen), waarmee je ook punten kan verzamelen. Het aantal punten hangt telkens af van de duurtijd van de enquête.

  • Familiestatistieken (200-250 punten) – 1x per jaar
  • Data Enrichment (150-200 punten) – 1x per jaar
  • Mediavragenlijst (150-200 punten) – 2x per jaar
  • TV meting (500 punten) – 4x per jaar

En dan tot slot (fieuw), hebben ze nog een ‘Member Get Member’ programma, waarbij je 10.000 punten verdient als je andere mensen doorverwijst naar GFK. Die kandidaat moet dan wel minstens 3 maanden correct deelnemen.

En dan nu naar het meer interessante deel, wat krijg je nu effectief voor die punten? Hoeveel geld kan je verdienen met GFK ConsumerScan/ConsumerPanel?

Niets van effectief geld, je kan je punten niet omzetten in euro. Wat je wel kan doen is die punten omruilen voor cadeautjes, zoals op de kermis.

Je kan bijvoorbeeld een microgolf nemen aan  26.700 punten, een powerbank voor 8300 punten, een LED tv scherm voor 81.950 punten of een stoofpan aan 23.200 punten. Ook is er de optie tot wat cadeaubons, zoals voor iTunes en Bongobonnen.

Conclusie GFK ConsumerScan Review

GFK ConsumerScan kan me echt gestolen worden.

Het begint al slecht, met die irritant lange inschrijvingsprocedure, verificatie van alles, gegevens van je hele gezin, installatie bij je thuis, of moeten downloaden van een app.

Dan moet je er nog constant mee bezig zijn, of je loopt allerlei bonus punten mis.

En die punten zijn dan nog de ballen waard!

Ze tonen je veel mogelijkheden om punten te verzamelen op de site, en dat trekt ongetwijfeld veel mensen aan, maar als je de cijfers eens rustig bekijkt en ziet hoe lang je moet zitten knoeien met GFK alvorens je effectief iets kan verdienen?

Nee, bedankt.

Ik kan niet met zekerheid zeggen hoe betrouwbaar ze zijn, omdat ik geen zin heb om 9 maanden mijn boodschappen te zitten scannen om dan te zien of ik effectief mijn powerbank krijg of niet. Hierdoor moet ik beroep doen op externe sites.

Op Trustpilot heeft GFK (het bedrijf zelf, niet ConsumerScan, die tak is niet individueel beoordeeld) een magere score van 2/5. Online GFK, dus de enquêtes zelf, verdienen die hoge lof.

GFK SmartScan daarentegen? Nee man, blijf ervan weg.

Qua betrouwbaarheid moet ik ze helaas wat punten geven, dus jammer genoeg komt de score objectief gezien niet op 0 te staan, maar wat betreft ervaringen en persoonlijk gevoel? Indien ik lager kon gaan dan 0, zou ik er niet aan twijfelen.

Enfin, het is een vrij land, dus als je je geroepen voelt om allerlei persoonlijke gegevens in te sturen en voortdurend je boodschappen in te scannen voor een magere beloning, schrijf je gerust in. Veel plezier.

Hopelijk krijg je na 9 maanden + moeite te doen dan iets voor je werk, en gaat er niets ‘mis’ met het versturen van je cadeau, of wordt je account niet plots geband.

Maar ik stel voor dat, als je interesse hebt om wat deftig, betrouwbaar geld te verdienen met online enquêtes, je je inschrijft voor MOBROG, Toluna of LifePoints. Een veel beter gebruik van je tijd. Graag gedaan.

GFK ConsumerScan Score:

Ervaringen

4/5

Uitbetalingen

3/5

Betrouwbaarheid

5/5

Gebruikersgemak

4/5

Totaal

4/5