8 tips om geld te verdienen met enquêtes

Hoe kan je het meeste geld verdienen met online enquêtes?

Laatste update: 13 maart 2023

Artikel door: Steven

Geld verdienen met enquêtes is erg simpel op zich.

Je schrijft je in, vult een heleboel enquêtes in, en je incasseert.

Maar uiteraard, als je dit als een consistente bron van inkomen wil gebruiken, moet je wat meer doen dan de gemiddelde persoon.

In dit artikel geven we je 8 tips die je kan (en moet) gebruiken als je serieus bent over geld verdienen met enquêtes.

1. Maak een specifiek e-mailadres

De beslissing om te beginnen met geld verdienen met enquêtes – en dit serieus te doen – is alvast een fantastische eerste stap op je pad.

De fout die veel mensen maken is hun gewoon e-mailadres gebruiken om zich in te schrijven voor de enquêteportalen.

Dat klinkt als een gemakkelijke en handige oplossing, want je hebt dit adres reeds in gebruik en kan meteen beginnen.

Maar het probleem hier is dat je inbox snel en frequent vol zal lopen met alle enquêtes die je worden toegestuurd.

En wat erger is, je hebt kans om goede betaalde enquêtes mis te lopen!

Een toegewijd e-mailadres dat je enkel gebruikt voor geld verdienen met enquêtes geeft je het voordeel van een goed overzicht te hebben van alle enquêtes die je krijgt.

Dat maakt het veel eenvoudiger om je tijd correct te spenderen en een prioriteitlijst op te stellen.

Een specifiek enquête e-mailadres hebben helpt ook met het volgende punt:

2. Maak een PayPal account

Als je naar onze Enquêtevergelijker kijkt, zie je dat betaalde enquêtes online een aantal mogelijkheden bieden om je punten in te ruilen voor geld: cadeaubonnen, Amazon, Skrill, en zelfs donaties voor een goed doel!

Wat ze allemaal gemeen hebben is de optie om uitbetaald te worden via PayPal. Dit online betaalplatform is immers ideaal voor zowel de surveyportalen en hun leden.

Het is veilig, snel, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Je kan je hier inschrijven, en we raden je aan om dat te doen met hetzelfde e-mail dat je gebruikt voor de betaalde enquêtes.

Op die manier heb je alles gerelateerd aan je enquêtes invullen voor geld handig onder 1 dak!

3. Schrijf je in voor alle goede enquêteportalen

Dit klinkt als een no-brainer, maar als je degelijk geld wilt verdienen met betaalde enquêtes online, is het absoluut noodzakelijk dat je je inschrijft voor meerdere platforms.

Je zal ongetwijfeld snel een favoriet platform hebben, maar als je alleen maar surveys bij hen invult, kan je snel in de problemen raken.

Wat als het ermee stopt? Wat als je maar 1 enquête per maand krijgt? Als je op betaalde enquêtes betrouwt om de eindjes aan elkaar te knopen, zal dat niet goed komen.

Inschrijven voor meerdere platforms lost al dat op.

Je krijgt er een gestage stroom van inkomen door, en wat meer is, het is DIVERS en het maakt niet uit dat er eentje wegvalt of voor een tijdje op een lager pitje staat.

Het is bijna onmogelijk om te stoppen met geld verdienen met enquetes als je actief surveys invult van alle portalen, zoals:

4. Hou je aan een consistente planning

Zelfs de beste betaalde enquêteplatforms hebben slechts een beperkt aantal enquêtes beschikbaar en een redelijk korte tijdspanne waarin je die enquêtes kan invullen voordat hun quota bereikt worden.

Het is helaas redelijk eenvoudig om net buiten die tijdspanne te vallen en een goede 10 minuten te spenderen aan een enquête, om dan te lezen te krijgen dat ze reeds gesloten is.

Vrij vervelend, en om dat te vermijden moet je consistent zijn.

Je kan niet gewoon soms wat enquêtes invullen, want hiermee ga je gegarandeerd enquêtes missen, en wat erger is, je zal niet veel geld verdienen zo.

Als je dit serieus neemt, moet je een planning maken.

Kijk gewoon naar alle momenten tijdens de week die je aan onzin spendeert, zoals televisie en sociale media.

Tenzij iemand je daarvoor betaalt (weinig kans daarop), zou je beter geld verdienen met enquetes invullen!

Time management is een erg belangrijke vaardigheid om te beheersen in je leven, en het zal je zeker van dienst zijn bij betaalde enquêtes!

De gemakkelijkste manier om dit te doen is tenminste een half uur per dag te nemen en dit volledig toe te leggen op betaalde enquêtes. 

Als je dit halfuurtje elke dag op dezelfde tijd legt, en er echt een gewoonte van maakt, zal je vrij snel goede vooruitgang zien in je inkomen van geld verdienen met enquêtes!

5. Mis geen kansen om geld te verdienen

Dit hangt uiteraard samen met andere punten.

Elke enquête die je niet neemt is verloren geld.

Vanaf je je planning hebt opgezet, moet je een routine vinden voor wat je precies gaat doen in die tijd.

Allereerst moet je je specifiek survey e-mailadres bekijken of er nieuwe enquêtes zijn, en ze dan op basis van prioriteit openen.

(Meestal is dat de hoogst betaalde enquête eerst)

Als je dat gedaan hebt, en je hebt nog tijd, kan je de enquêteportalen bekijken om te zien of er iets is dat je hebt gemist.

Sommige platforms bieden immers meer dan alleen enquêtes invullen voor geld, zoals opiniepeilingen, producten testen, enzovoort.

Die dingen brengen ook punten en geld op, dus we raden je zeker aan om ook hieraan deel te nemen.

6. Hou alles goed bij

Hiermee bedoelen we dat je een logboek of database moet bijhouden van alle enquêtes die je hebt gedaan, hoelang het duurde om ze te doen, wat je persoonlijke rating is, en hoeveel je ermee hebt verdiend.

Als je dit doet, ga je meteen een stapje verder dan de mensen die geld verdienen met enquêtes op een amateurniveau.

Als je wat fatsoenlijk wil verdienen met enquêtes invullen voor geld, moet je een meer professionele aanpak gebruiken.

Dat zal ervoor zorgen dat je bijna nooit de enquêtes die je al hebt gedaan zal vergeten, maar je kan ook voorspellen en bijhouden hoeveel je per maand zal verdienen.

De mogelijkheid om alle enquêtes die je hebt gedaan per portaal en hoeveel ze je hebben opgebracht is enorm waardevol om te kunnen kijken welke betaalde enquêteportalen je tijd effectief waard zijn.

Bijvoorbeeld:

  • Je hebt 20 surveys gedaan op platform A en hebt er €70 mee hebt verdiend
  • Bij platform B heb je 10 surveys gedaan en er €60 mee verdiend

Met wat basiswiskunde kan je zien dat, als je moest kiezen tussen een enquête van A en B, je voor B moet gaan, want hun verdienste per survey is hoger.

(Uiteraard raden we je aan om enquêtes te doen van zowel A en B als je de tijd ervoor hebt, want verschillende bronnen van inkomen zijn DE manier om goed geld te verdienen met betaalde enquêtes)

Zeker als je geen ongelimiteerde tijd hebt is het belangrijk dat je alles begint bij te houden.

Weten aan welke portalen je je tijd best spendeert zal ervoor zorgen dat je je inkomen van betaalde enquêtes optimaliseert.

Wat betreft software om dit te doen kunnen wij je Airtable aanraden, gratis database software dat je toelaat om alle data gemakkelijk te noteren, en het dan te groeperen per portaal, per maand, sorteren op hoogste opbrengst, enzovoort.

Doe dit voor een paar maanden en je hebt statistisch relevante cijfers waarop je je beslissingen kan baseren.

Je kan uiteraard ook gewoon een Worddocumentje gebruiken, of een Excel spreadsheet. Maakt niet enorm veel uit, als je je enquêtes maar bijhoudt.

7. Wees eerlijk en consistent

Veel beginners denken dat het gemakkelijk is om gewoon zo snel mogelijk door de surveys te klikken en willekeurige antwoorden in te vullen, en zo klaar te zijn met 20 enquêtes in 5 minuten.

Je kan dat zeker proberen, en het kan misschien zelfs een paar keer werken, maar algauw zal je zien dat je geen surveys meer toegestuurd krijgt of dat je een ban krijgt van een bepaald portaal, omdat ze je als oneerlijk hebben gemarkeerd.

Of je kan gewoon niet betaald krijgen voor een bepaalde enquête omdat het duidelijk is dat je niet correct en eerlijk hebt geantwoord.

Als je denkt dat je het warm water hebt uitgevonden en geautomatiseerde enquêtesoftware kan gebruiken … dat is niet het geval.

Betaalde enquêtes zijn redelijk geavanceerd tegenwoordig en wanneer ze je betrappen, krijg je een onmiddellijke ban.

Deze portalen zijn niet geïnteresseerd in de informatie die bots geven.

Ze worden betaald door grote merken en bedrijven voor eerlijke, correcte informatie van mensen in een bepaalde regio/doelgroep, dus ze nemen erg strikte maatregelen om ervoor te zorgen dat ze geen valse informatie verschaffen.

Ze doen dit bijvoorbeeld door je strikvragen te stellen of je hetzelfde te vragen op een andere manier, om te kijken of je telkens hetzelfde antwoord geeft.

Ze vragen je ook meermaals om je persoonlijke gegevens, opnieuw om je te testen.

Wees consistent in je antwoorden en met wie je (zegt dat je) bent.

Gebruik je logboek/database om duidelijk neer te pennen welke informatie je een bepaald portaal hebt gegeven, en geeft dan telkens dezelfde informatie.

8. Steek tijd in feedback geven

Gewoon meerkeuzevragen eerlijk beantwoorden is genoeg om consistent middelmatige enquêtes te krijgen (en middelmatig geld te verdienen), maar als je de goed betalende enquêtes wil toegestuurd krijgen, zal je moeten bewijzen aan de betaalde enquêteplatforms dat je het waard bent.

Je kan dit doen door eerlijke, goed geformuleerde antwoorden te geven op hun vragen.

Ga verder dan woorden van 1-2 lettergrepen of antwoorden van 1 zinnetje.

Als ze je vragen waarom je dit of dat leuk vond, of waarom dit of dat product je bevalt, wees eerlijk EN UITVOERIG!

Schrijf alles neer wat in je opkomt.

Als je een bepaald woord in een slogan goed gevonden vond, ZEG DAT DAN.

Het klinkt onnozel, maar volledige marketingstrategieën zijn gebaseerd op het gebruik van bepaalde woorden op bepaalde punten in zinnen.

Gebruik maken van ‘super’ of ‘mega’ in een slogan kan ervoor zorgen dat een bepaald bedrijf 20% meer verkoopt van een bepaald producten. Geloof ons, het is enorm belangrijk.

Dit is waarom dergelijke bedrijven betaalde enquêtebedrijven in dienst nemen, en dit is waarom die bedrijven jou betalen.

Ze willen EXACT weten wat jij denkt over dit of dat. Als je het niet goed vindt, ZEG DAT. Maar vooral: zeg WAAROM je het niet goed vindt.

Als je uitvoerige en eerlijke antwoorden geeft en echt moeite steekt in geld verdienen met enquetes, zal je worden gemarkeerd als een lid van hoge waarde, en zal je ook beter betaalde surveys krijgen.

Dat lijkt ons wel de moeite om een paar extra minuten te spenderen om wat uitvoerige commentaar te schrijven over, bijvoorbeeld, een fles shampoo.

BONUS TIP!

Om even een leuke, en redelijk verwante tip te geven om dit artikel af te sluiten: je kan ook geld verdienen met andere mensen over te halen om zich in te schrijven bij betaalde surveyportalen.

Jazeker, als jij al goed geld verdient met je surveys, en je wil anderen ook overhalen om dit te doen, kan je hiervoor speciale links gebruiken.

Als ze zich dan inschrijven bij het surveyportaal, en echt surveys beginnen invullen, dan zal jij een kleine vergoeding ontvangen.

Dat is doorgaans niet veel, slechts een paar euro, maar als je frequent meerdere mensen kan overhalen om zich in te schrijven via jouw link, dan kan dit al snel beginnen tellen!

Heb je dus een ruime vriendengroep, of heel wat familieleden die wat extra geld kunnen gebruiken, of zelfs een online platform met een breed publiek, overweeg dan zeker eens om wat speciale affiliate links te gebruiken, zodat jij betaalt kan krijgen om mensen te overtuigen om zich in te schrijven bij surveyportalen!

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our advertising partner, Google. See  Google’s Privacy & Terms site for more information. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings